آیین گرامیداشت روز مهندس و نکوداشت زنده یاد مهندس سیدمحمد حسینی از بنیانگذاران دانشکده مهندسی برگزار شد

۰۵ اسفند ۱۴۰۳ | ۲۱:۳۲ کد : ۳۰۱۴۱ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۲۰۴
آیین گرامیداشت روز مهندس و نکوداشت استاد فرهیخته، زنده یاد مهندس سیدمحمد حسینی از بنیانگذاران دانشکده مهندسی روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ با حضور جمعی از مسئولان و پیشکسوتان و خانواده آن مرحوم در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.
آیین گرامیداشت روز مهندس و نکوداشت زنده یاد مهندس سیدمحمد حسینی از بنیانگذاران دانشکده مهندسی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، همزمان با روز مهندس و برگزاری آیین گرامیداشت این روز، بزرگداشت زنده یاد مهندس سید محمد حسینی در دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در این مراسم دکتر رضوی، رئیس پردیس مهندسی با توضیحاتی در مورد اقدامات انجام شده برای برگزاری جلسه، روز مهندس را تبریک گفت و از عوامل برگزاری مراسم قدردانی به عمل آورد.
همچنین دکتر محمدرضا آقا ابراهیمی، استاد دانشکده مهندسی و رئیس اسبق دانشگاه به ایراد سخن و ارائه گزارشی از خراسان جنوبی پرداخت.

در ادامه، دکتر غلامرضا محتشمی برزادران، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد و رئیس اسبق دانشگاه درباره شخصیت و دلسوزی دکتر حسینی معاون اداری مالی اسبق دانشگاه سخنانی ایراد کرد.

دیگر سخنران این مراسم، دکتر سیدمهدی حسینی؛ فرزند مرحوم حسینی بنیانگذار دانشکده مهندسی بیرجند با تشکر از برگزاری این نکوداشت و قدردانی از رئیس دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: انسان‌ها از دنیا رخت برمی‌بندند اما عملکرد آنان باقی می‌ماند.

وی افزود: امروز در دانشکده مهندسی انسان‌های خوب در موقعیت خوب کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و باید قدر این تلاش‌ها را دانست که دانشکده را به این پیشرفت رسانده و باید قدردان نسل امروز بود‌. وی ضمن اینکه پدر ایشان همواره برای آموزش و بیرجند تلاش می کردند، اضافه کرد: خاطره راه اندازی کارشناسی معدن از خاطراتی فراموش نشدنی در کنار پدر بود.

در حاشیه این مراسم نهالی در محوطه پردیس دانشگاه به یاد زنده یاد مهندس سید محمد حسینی کاشته شد. همچنین نامگذاری سالن کنفرانس پردیس مهندسی دانشگاه بیرجند به نام سالن کنفرانس زنده یاد مهندس حسینی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این روز بود.

زندگینامه زنده یاد مهندس حسینی

سیدمحمدحسینی دوم فروردین ماه ۱۳۲۹ در شهرستان بیرجند چشم به جهان گشود. وی که در تمام مقاطع تحصیلی شاگردی ممتاز بود، در مسابقات علمی دانش‌آموزی کشور که در سال ۱۳۴۸ برگزار شد، حائز رتبه برتر شد و در کنکور ۱۳۴۹ موفق به راهیابی به دانشگاه علم و صنعت ایران شد. وی سرانجام در خرداد ۱۳۵۳ با کسب رتبه اول، در رشته مهندسی برق (گرایش الکترونیک)، فارغ‌التحصیل شد. با شروع زمزمه بازگشایی دانشگاه‌ها، وی از زمره تحصیل‌کردگان و نخبگان بیرجندی بود که از سوی جمعی از بزرگان و فرهیختگان منطقه، برای کمک به نهاد تازه‌ تأسیس دانشگاه بیرجند، به زادگاهش دعوت شد در سال ۱۳۶۱ به بیرجند مراجعت نمود و با هدف ادای دین و خدمت به زادگاهش پیوست و منشأ خدمات آموزشی و اجرایی شایان توجهی شد.

گوشه‌‌ای از خدمات زنده یاد مهندس سیدمحمد حسینی

وی تا سال ۱۳۷۰ مدیریت گروه الکترونیک دانشگاه بیرجند را عهده‌دار بود و در این مدت با همراهی رئیس آموزشکده و مسئولین دانشگاه، چندین آزمایشگاه‌ را در این آموزشکده تأسیس کرد و در همین سال، با بر عهده گرفتن ریاست آموزشکده فنی، نقشی کلیدی در راه‌اندازی رشته مهندسی معدن و تبدیل آموزشکده به دانشکده ایفا کرد. وی در طول هفت سال ریاست دانشکده، نقش مهمی در توسعه آن و ایجاد گروه‌ها و رشته‌های مختلف و همچنین تأسیس و تجهیز آزمایشگاه‌ها، به‌رغم محدودیت‌های ارزی و تنگناهای مالی داشت. تصدی سمت معاونت اداری ـ مالی دانشگاه بیرجند در فاصله ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۰ از سوی وی، مصادف با توسعه فیزیکی و ایجاد زیرساخت‌های اصلی و راه‌اندازی پردیس شوکت‌آباد و ساخت بناهای ماندگار آن، نظیر مسجد دانشگاه بود. وی در تربیت چند نسل از تکنسین‌ها، مهندسان، معلمان و اساتید کارآمد و شایسته کوشید و از بدو تأسیس مراکز سمپاد در سال ۱۳۷۰ تا سال ۱۳۸۲، در تثبیت و توسعه این مدارس، یاریگر بنیانگذاران و مدیران مدارسی، از جمله مدارس شهید بهشتی و فرزانگان بیرجند بود.
وی که دلداده علم و دانش و معتقد به محرومیت‌زدایی از شرق کشور با توسعه نهاد دانشگاه بود و زندگی‌اش را با عشق به میهن عزیز اسلامی و امید به پیشرفت و آبادانی روزافزون ایران سپری کرد، پس از تحمل سال‌ها بیماری، در روز یکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ مصادف با زادروز امام سجاد(ع) در بیرجند چشم از دنیای فانی فروبست.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد!

آخرین ویرایش۰۶ اسفند ۱۴۰۳