پیام تسلیت دانشکده هنر دانشگاه بیرجند در پی درگذشت دکتر محمدرضا ریاضی
به گزارش دانشکده هنر و به نقل از پایگاه خبری ایسنا،دکتر محمدرضا ریاضی، استاد پیشکسوت باستان شناسی و رئیس اسبق کتابخانه موزه ملی ایران، روز 26 خردادماه 1403 دارفانی را وداع گفت.
محمدرضا ریاضی، متولد سال ۱۳۲۸ در روستای کشه دهستان طرق رود شهرستان نظنز استان اصفهان بود. او در اواخر سال ۱۳۵۳ به استخدام رسمی وزارت فرهنگ و هنر درآمد و در اداره مالی ـ اداری مرکز باستانشناسی فعالیت داشت. از سال ۱۳۵۸ به کتابخانه موزه ملی ایران منتقل شد. ریاضی، دانشآموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد جغرافیا بود و در دهه ۷۰ در دانشگاه تهران مقطع کارشناسی ارشد باستانشناسی را به پایان رساند. او در دانشگاههای کشور در حوزههای باستانشناسی، موزهداری، معماری و پژوهش هنر تدریس کرده است.
افزون بر فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی در حوزه تاریخ هنر و باستانشناسی، در کارنامه حرفهای ریاضی، ریاست کتابخانه موزه ملی ایران، عضویت در شورای پژوهشی موزه ملی ایران، نماینده سازمان میراث فرهنگی در کمیته حافظه جهانی یونسکو و مدرس تاریخ هنر ایران و جهان در دانشکدههای هنر دانشگاه تهران، الزهرا، شهید بهشتی (بنیاد ایرانشناسی)، دانشگاه هنر، مرکز آموزش عالی میرات فرهنگی، دانشگاه هنر اصفهان دیده میشود. محمدرضا ریاضی همچنین بیش از ۷۰ کتاب و مقاله درباره هنر و تمدن ایران و جهان را به نگارش درآورده است.
کتابهای «فهرست نسخ خطی موزه ملی ایران»، «کتاب اصفهان»، «راهنمای موزه ملی ایران»، «فهرست نسخ خطی پزشکی کتابخانههای سازمان میراث فرهنگی»، «سیر پژوهشهای فرانسویان در ایران»، «فرهنگ مصور اصطلاحات هنر ایران»، «ترجمه کتاب طرحهای اسلامی»، کتاب «طرحها و نقوش پارچهها و لباسهای ساسانی»، «آثارخانه در ایران»، «فرهنگ مصور نگارههای ورزشی» و «تاریخ هنر جهان» از جمله آثار این نویسنده و پژوهشگر است. وی در اردیبهشت ماه سال جاری و در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی((طرح ها، نقش ها و تزئینات در پوشاک ایران و جهان اسلام)) که به میزبانی دانشگاه بیرجند برگزار شد، از دانشکده هنر دانشگاه بیرجند بازدید کرد.
در پی این ضایعه اسفناک، دانشکده هنر دانشگاه بیرجند پیام تسلیتی صادر کرد. در متن این پیام آمده است:
((درگذشت استاد گرانمایه و ارجمند،جناب آقای دکتر محمدرضا ریاضی، باستان شناس پیشکسوت و رئیس سابق کتابخانه موزه ملی ایران که همواره با عشق و علاقه به تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران به تدریس و تحقیق مشغول بود، جامعه علمی کشور را در بهت و اندوه فرو برد. بدون تردید فقدان جانسوز این استاد فرهیخته ضایعه ای جبران ناپذیر برای جامعه علمی کشور است. بی شک خاطره شیرین حضور ایشان در دانشگاه بیرجند و بازدید از دانشکده هنر،از ذهنمان نخواهد رفت. ضمن عرض تسلیت به خانواده گرانقدر ایشان و جامعه باستان شناسی کشور، علو درجات و رحمت و مغفرت برای آن عزیز سفر کرده و صبر و شکیبایی برای خانواده داغدار و بازماندگان ایشان از خداوند متعال خواستاریم.))